KYK internet - 2

Merhaba.
KYK yurdunda kaldığım 4. yılım. Şimdiye kadar internet dışında pek bir şeyden şikayet etmedim.
Yurtta kalmaktan çok mutluyum.
Fakat internet, gittikçe içinden çıkılmaz bir durum almaya başladı.
Karma yurtların ayrılmasından sonra eski bakanımız Sn. Suat Kılıç ücretsiz interneti hizmete sunmuştu.
Hızlı, güvenli ve ücretsiz. Hakikaten de böyleydi başlarda. Hızlıydı (gece 04-06 arası 4MB/sn yi buluyordu), güvenliydi (bkz önceki yazım ) ve ücretsizdi.
Son bir kaç aydır ise hızlı, güvenli, ücretsiz ama kesintiliydi.
Her akşam saat 22.00-01.00 arasında internet kesiliyordu.
Bu duruma yurtta kalanlar olarak herhangi bir anlam veremediğimiz gibi, modem lambalarının da sönüyor olması hizmette de kesintilerin olduğundan şüphe ettiriyordu.
Bir kaç arkadaşımızla toplanıp yetkililerle konuşmaya gittik.
Eylem veya herhangi hukuk dışı bir niyetmiz yoktu. Sadece merak ediyorduk. "Bu kesintinin sebebi nedir?" diye sorduk. (Hikaye gibi anlatıyorum ama bu olaylar birinci dönem olan şeyler.)
Orada bulunan yetkili kimseler: "Çok film indiriyorsunuz. Ondan kesiliyor." gibi baştan savıcı bir kaç cümle ile bizi geçiştirdiler.
İkinci dönem başlarken "kesintileri azaltmak amacıyla" (Yani biz öyle yorumladık. Olumsuz düşünmemeye çalışıyoruz.) hız düşürme yoluna başvurdular.
Önceleri idare edilebilen bir hızla (100-150 KB/sn) internete bağlanıyorduk. Kesintiler de kesilmişti. "Artık internet kesilmiyor." dedik.
Sonra kesintiler yeniden başladı. Şimdi internetimiz hem yavaş, hem kesintili.
Kanal D den dizi izlerken en düşük kalitede bile takılmalar oluyor. Youtube desen 240p.
Bir de bağlantı gelip geri gidiyor. Tam bağlantı geldi diyip portal kyk ya bağlanıyoruz, girişe tıklayamadan yeniden kesiliyor. Sanki bizimle dalga geçiyor gibi.
İnternete çok yüklendiğimizden kesiliyor dediler, hızı düşürdüler. E artık yüklenemiyoruz. Yine kesiliyor. O halde bu kesintilerin sebebi nedir?
Şimdi tekrar sormaya gideceğiz. Bakalım bu kez ne yanıt alacağız.
Çünkü bu  kez hiç kimse internetten film indirecek kadar hıza sahip değil.

22 Mart günü websitemin kontrol paneline girmek istedim. Fakat VPNsiz giremediğimi fark ettim. Bu insanların düşünce yapısını anlamakta gerçekten zorlanıyorum. İki gün önce de bir gün boyunca internet kesildi. Bakalım daha neler göreceğiz.

Yazılımla kalın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar